آموزش سنتور در کرج

آموزش سنتور در کرج گوهردشت در آموزشگاه موسیقی ملودی زیر نظر استاد روزبه میرزایی دارای مدرک کارشناسی موسیقی و کارشناسی ارشد پژوهش هنر (فارغ التحصیل با درجه ممتاز علمی)، دارای کارت صلاحیت تدریس از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و عضو وابسته درجه 1 نوازندگان و مدرسان از خانه موسیقی.

آموزش-کلاس سنتور با استاد روزبه میرزایی

آموزش سنتور در کرج

آموزش سنتور در آموزشگاه موسیقی ملودی

آموزش سنتور در کرج زیر نظر استاد روزبه میرزایی. ایشان آموزش ديده زير نظر اساتيد: حميرا قوامي- رضا شفيعيان- سعيد ثابت- سعيد لطفي- شريف لطفي – وارطان ساهاکیان – دکتر ساسان فاطمی – دکتر هومان اسعدی – دکتر هما سادات افسری و… از رزومه ایشان می توان به موارد زیر اشاره کرد: دارای کارت صلاحیت تدریس از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی- عضويت دركانون نوازندگان خانه موسيقي – عضويت در كانون مدرسان خانه موسيقي – مبتكر و طراح شيوه نوين آموزش موسيقي كودكان ” مهروز”- تدریس در دانشگاه جامع علمی کاربردی واحد 4.

مقالات و تالیف:

  • مطالعه کیفی فاصله گیری فرهنگ شنیداری موسیقی ایران از ریشه های اصیل خود در دوره پهلوی دوم. (فصلنامه علمی جامعه شناسی فرهنگ و هنر).
  • علل گسست فرهنگ شنیداری موسیقی از اصالت های فرهنگی و هنری در ایران از دوره ناصری تا پهلوی اول. (فصلنامه علمی جامعه شناسی فرهنگ و هنر).
  • روش تمرین در فراگیری سازهای ایرانی (سازهای غیرکوبه ای). (انتشارات نارین رسانه).
  • صندوقچه چوبی (انتشارات نارین رسانه).

گرایش های تدریس و سوابق اجرایی

روزبه میرزایی مدرس در رشته هاي: سنتور، تئوري موسيقي، مباني نظري موسيقي ايراني، سلفژ، ارف از سال 1379 تا کنون – اجراهای مختلف در کرج و تهران … – تدریس در دانشگاه جامع علمی کاربردی(تهران)- گذراندن دوره های مدیریتی اخذ مدرک از سازمان فنی و حرفه ای کشور – مخترع و مبتکر دستگاه های مرتبط و غیر مرتبط با موسیقی و…

تماس با ما

در ادامه به قطعه زیبای توهم از ساخته های ایشان گوش دهید

در صورتی که با تلفن همراه وارد شدید، جهت اجرای فایل صوتی بر روی listen in browser بر روی ابزار صوتی در پایین اشاره نمایید

از دیگر ساخته های ایشان قطعه ضربی ارمنی است که در زیر می توانید این ضربی زیبا را گوش دهید

برای آشنایی با سازها به بخش ساز شناسی آموزشگاه موسیقی ملودی دیدن نمایید

آشنایی با ساز سنتور

سنتور جزو سازهای رسمی کشورهای بسیاری است و این ساز در بسیاری از کشورها نواخته می شود. قدمت این ساز به درستی قابل تخمین نیست. اما کتیبه هایی را در آشور پیدا کرده اند که تصویر ساز مکتوب بر روی آن کتیبه مشابهت زیادی با سنتور امروزی دارد اما ریشه های تاریخی آن تا مصر باستان نیز می رود. این ساز در کشورهای مختلف با نام های گوناگونی شناخته می شود. جهت مطالعه بیشتر این ساز به بخش ساز شناسی سنتور مراجعه نمایید.

نحوه تدریس سنتور

سنتور ایرانی دارای رپرتوار و یا مکتب آموزشی منحصر به فرد خود بوده و دارای کتب آموزشی استاندارد آموزشی است. اغلب این کتاب های نوشته و ویراست استاد فرامرز پایور می باشد. هرچند که کتاب آموزشی سنتور بسیار زیادی در این عرصه وجود دارد و متناسب با رده سنی و نیز نیاز هنرجویان این رشته الزامی بر کتب استاد فرامرز پایور در بدو کار نیست.

آموزش سنتور در کرج

کتاب های سنتور

دستور سنتور نوشته فرامرز پایور – دوره ابتدایی نوشته فرامرز پایور – ردیف ابوالحسن صبا – سی قطعه چهار مضراب – رنگ شهر آشوب – تصانیف مرتبط با هر دستگاه و یا آواز – ردیف دوره عالی(چپ کوک) برای سنتور – پیش درآمد و رنگ – رنگ شهر آشوب – ردیف میرزا عبدالله و بسیاری دیگر از کتاب های اساتید برتر سنتور – لذا الزامی بر ردیف کتب گفته شده در بخش آموزش سنتور نبوده و نحوه تعامل با هنرجویان در این خصوص ملاک عمل می باشد. اما مکتب کلاسیک بر اساس این کتب و یا بخشی از این کتاب ها طی مسیر خواهد کرد.

آموزش سنتور در کرج گوهردشت

سنتور ایرانی

سنتور ایرانی در سایز های مختلف وجود دارد که به اصطلاح سنتور فا – سنتور می – سنتور سل – سنتور لا – سنتور سی – سنتور دو گفته می شود. ابعاد و همینطور صدای این ساز در انواع مختلف متفاوت خواهد بود. اما بیشترین نوع استفاده و در بدو کار سنتور سل جهت تهیه و اجرا برای هنرجویان پیشنهاد می گردد و پس از مدت زمانی که هنرجویان به مهارت تقریبی دست پیدا کردند سنتور های دیگر نیز برای تهیه پیشنهاد می گردد. معمولا داشتن 3-4 سنتور برای هر نوازنده در زمان آموزش حرفه ای پیشنهاد می شود. این بدین معنی نیست که نتوان با یک سنتور به مقطع حرفه ای دست پیدا کرد.

مشکلات یادگیری سنتور

صدای سنتور در شروع کار بر خلاف تصور کمی مشکل از ساز استخراج می شود. این بدین مفهوم است که هنرجویان این رشته در بدو کار 1 تا 2 هفته باید بر اساس اصول گفته شده تمرین نمایند تا صدایی که مطلوب این ساز است را بتوانند با ضرباتی که بر ساز فرود می آورند بشنوند. با تمرینات مستمر و پیوسته صدای ساز به مرور زمان بهتر خواهد شد تا در حد نهایی و کمال شنیده شود.

شروع نوازندگی

برای شروع نوازندگی سنتور در ابتدا می باید ابزار مورد نیاز این فن را تهیه نمایید. این ابزار شامل: سنتور(ترجیحا سنتور سل) به همراه جعبه ساز – مضراب – جعبه مضراب – میز سنتور – پایه نت – کتب مربوطه با توجه به تعامل مورد نظر است. اگر هنرجویان این رشته تمرینات ارائه شده و بر اساس استاندارد های گفته شده حرکت نمایند می توانند نتیجه مطلوبی را در همان ماه اول شاهد باشند. لذا پس از گذشت سه ماه می توان قطعات مطلوب و زیبایی را در حد پایه و ساده شده اجرا نمایند. لازم به ذکر است فرا گیری موسیقی و تمامی ساز ها نیازمند زمان است. لذا سنتور هم از این قاعده مستثنا نیست و همواره هنر جویان می توانند با صبر و پشتکار و نیز با گذشت زمان نتیجه زحمات و پیشرفت های خود را لمس نمایند.

هزینه کلاس سنتور

قیمت کلاس سنتور خصوصی در کرج سالیانه با توجه به نرخ اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تعریف شده و آموزشگاه موسیقی ملودی مکلف به رعایت قوانین و نیز اخذ تعرفه ابلاغی از جانب نهاد های ذی ربط خواهد بود. همواره ملاک عمل آموزشگاه موسیقی ملودی پرورش و آموزش تخصصی خواهد بود و همواره بر این اندیشه خواهد بود که مسئولیتی سنگین بر دوش خواهد داشت. جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید از طریق شماره 02634218439 با آموزشگاه موسیقی ملودی در تماس باشید.

قیمت سنتور

قیمت سنتور بر اساس نوع ساخت و نیز نحوه ساخت آن تعیین می گردد. اما نکته بسیار مهم در تعیین هر ساز و البته سنتور میزان شفافیت صدا و رنگ واضح آن است. البته نمی توان نوع چوب به کار رفته در آن و قدمت چوب را نیز نادیده گرفت. از جمله مواردی که می تواند در تعیین قیمت سنتور تعیین کننده باشد: نوع چوب. قدمت چوب- نوع و جایگاه قوس های صفحه رو- پل گذاری مناسب- کنیک های مناسب در هنگام ساخت- جنس سیم های به کار رفته در سنتور – نوع و سمت رگه های چوب – نداشتن گره در صفحه رو صفحه زیر و… بسیاری موارد دیگر که در بند بعدی به آن پرداخته خواهد شد.

چگونه سنتور خوب را بشناسیم

اولین نکته ظاهری در شناخت سنتور خوب نداشتن کاس در صفحه رو است. البته احتمال کاس شدن صفحه رو در سنتور های قدیمی وجود دارد اما در سنتورهایی که به صورت تغریبی کمتر از 5 سال از ساخت آنها گذشته باشد هیچ گونه کاس شدنی در صفحه رو نمی بایست وجود داشته باشد. اگر کاسی را در صفحه رو مشاهده کردید نشان از پل گذاری اشتباه و یا نگه داری نامناسب از سنتور است.

گره صفحه رو و زیر سنتور

صفحه رو زیرین سنتور ترجیحا نمی باید دارای گره باشد. منظور از گره جایگاهی است که شاخه های درخت از آن منطقه رشد می کنند. البته این گره اگر در حاشیه صفحه ها باشد معمولا اشکالی ندارد. البته نوع گره نیز اگر سطحی باشد نیز می توان از نظر پنهان داشت. در صورتی که گره سطحی بوده و یا در حاشیه صفحه قرار گرفته باشد در صورت عدم وجود مشکل خاص در صدا دهی و یا موارد دیگر می توان آن را نادیده گرفت. البته ترجیح بر عدم وجود گره در صفحات خصوصا صفحه زیر و در مرکز صفحه است.

کنیک های سنتور

جایگاه قرار گیری گوشی های سنتور(میله فلزی کوچکی که در سمت راست سنتور قرار دارد و نقش کوک کردن و نگه داری سیم از یک سمت را به عهده دارد) را کنیک می گویند. این کنیک ها می بایست با دقت خاصی در کلاف سمت راست سنتور ایجاد گردد. معمولا هر سازنده از تکنیک منحصر به فرد خود در این سوراخ ها استفاده می کند. در صورتی که گوشی ها از جنس و ساخت خوبی برخوردار باشد و نیز در صورتی که از سنتور به درستی محافظت شود این کنیک ها نقش کلیدی در نگه داشتن کوک سنتور ایفا می نمایند. البته هیچ ترکی نیز در کنیک ها نباید مشاهده گردد.

سیم های سنتور

سیم های سنتور نیز می توانند در صدا دهی نقش مهمی را ایفا نمایند. معمولا جنس سیم های سفید از آلیاژ کرم و سیم های زرد از جنس مس ساخته می شود که البته اندازه های مختلفی را در سنتورهای مختلف استفاده می کنند. صد البته که انداختن سیم های سنتور نیز نقش بسیار مهمی را در نگه داشتن کوک و صدادهی ساز دارند. معمولا برای تشخیص درست انداختن سیم های سنتور، به سیم ها از کناره نگاه می کنند. در صورت وجود تاب و پیچش در سیم ها مشکلاتی را در کوک و صدا دهی ایجاد می کنند. در صورت وجود چنین حالتی در سیم ها نشان از بی دقتی سازنده در انداختن سیم ها دارد.

کاس کلاف در خرک اول و نهم

معمولا در ساخت کلاف های سنتور جایگاه قرار گیری خرک اول زرد و خرک نهم سفید را کاس می کنند. یعنی کمی از کلاف را می تراشند تا خرک به درستی بر روی صفحه با فضای بازی در زیر خود مواجه شده و صدا دهی مطلوب تری را از خود ایجاد نماید. این مهم با صدا دهی خرک اول و نهم و مقایسه رزونانس و میزان شفافیت متعادل با دیگر خرک ها قابل تشخیص است.

از ویدئوهای متنوع در کانال آپارات آموزشگاه موسیقی ملودی دیدن نمایید

دیگر اساتید آموزشگاه موسیقی ملودی

از بخش بلاگ آموزشگاه موسیقی ملودی نیز دیدن نمایید